Известие

Collapse
No announcement yet.

къде се намира датчика..........?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• къде се намира датчика..........?

колеги,къде се намира датчика който ми показва температурата на двигателя вътре на таблото,колкото и да загрее мотора си показва около 55 градуса.възможно ли е само датчика да е прецакан и аз да си мисля че колата не загрява достатъчно.или цялата работа си идва от термостата.или пък тоя датчик е на самия термостат.термостата ми е за смяна,това го знам,но все пак за 1 час,градско каране трябва да дигне на поне 70-80градуса,така си мисля.та затова питам,ако е отделно този датчик да си го поръчвам и него.благодаря предварително,на който ме светне по въпроса.

При мен е забит в термостата, но при дизела може да е съвсем различно....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
      колеги,къде се намира датчика който ми показва температурата на двигателя вътре на таблото,колкото и да загрее мотора си показва около 55 градуса.възможно ли е само датчика да е прецакан и аз да си мисля че колата не загрява достатъчно.или цялата работа си идва от термостата.или пък тоя датчик е на самия термостат.термостата ми е за смяна,това го знам,но все пак за 1 час,градско каране трябва да дигне на поне 70-80градуса,така си мисля.та затова питам,ако е отделно този датчик да си го поръчвам и него.благодаря предварително,на който ме светне по въпроса.

Comment

Comment

Моята и тя загрява супер бавно. Смених термостата и пак е същата работа няма оправия. А ако я карам леко само на обороти и 2часа няма да загрее. Става въпрос за 2.4 като загрее държи 70 градуса. Тъпа работа дали е нормално ?
          Last edited by Galeano; d.m.y г., 18:53.
          sigpic Alfasud/156 1.8ex
          156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

хи

Ами като си сменил термостата би трябвало вече всичко да ти е наред.ама защо ти отчита само 70 градуса.трябва да си отчита,като загрее,около 90 градуса,малко преди това.виж си датчика,червения,които е на самия термостат.И колата трябва да си загрява за 15 минути,не да влезе във температурен режим ами да си духа топло парното
            156 2,4jtd

Comment

абе я да питам тука да не правя нова тема...
              Аз на старата кола дойде ли зимата й слагах едно картонче на решетката отпред да загрява по лесно,тва някой прави ли го на алфата?!
              Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Тогава и аз да питам нещо:
                Вчера в студа ходих до Банкя да си налея вода, отиване и връщане около 25км., парното си духа топло но стрелката показва малко над 50 градуса???
                Alfa Romeo 156 1.8TS '99

Comment

като гледам имаме еднакви проблеми и всички сме за термостати,та аз пак да си попитам каде са датчиците на мойта алфа,гледам,гледам и невиждам дали и двата(единия) не са на самия термос.....?благодаря предварително,ако някой само ми каже така и така те там са(е)
                  156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                  147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                  159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от zimin Покажи съобщение
                    абе я да питам тука да не правя нова тема...
                    Аз на старата кола дойде ли зимата й слагах едно картонче на решетката отпред да загрява по лесно,тва някой прави ли го на алфата?!
                    Ако термостата ти не затваря или е заседнал отворен има резон в картончето. А дали е отворен се проверява лесно палиш караш и малко преди да стигне 70 градуса примерно спираш и пипаш радиатора ако е студен всичко е наред и няма нужда от картон ако е затоплен вече слагай картона или най добре сменяй термостата.
                    156 1,8 ТS 99
                    Nissan Murano 2005

Comment

като гледам имаме еднакви проблеми и всички сме за термостати,та аз пак да си попитам каде са датчиците на мойта алфа,гледам,гледам и невиждам дали и двата(единия) не са на самия термос.....?благодаря предварително,ако някой само ми каже така и така те там са(е)
                      Датчика ти е в термостата, сменя се в комплект. По принцип дизелите си имат защита срещу прегряване и загряват по-бавничко, но като покараш повечко трябва да ти стигне 90 градуса и след това да ги държи.
                      Giulietta 1,6 JTDm 2013
                      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                        Датчика ти е в термостата, сменя се в комплект. По принцип дизелите си имат защита срещу прегряване и загряват по-бавничко, но като покараш повечко трябва да ти стигне 90 градуса и след това да ги държи.
                        Що говорите глупости, как ще държи 90гр. като термостата на JTD започва да отваря на 78гр. а вън е -5 например????
                        sigpic
                        Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                        156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                        147 JTDm 140-Малката манекенка
                        GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                          Що говорите глупости, как ще държи 90гр. като термостата на JTD започва да отваря на 78гр. а вън е -5 например????
                          и колко градуса държи според теб?
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                            Щото точно толкова държи в движение
                            Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                              е тва ме интересувашеи ще следя с интерес форума,да се разберат колегите ,кога отваря и и при колко градуса,и кога затваря,понеже няма от каде да взема информация(всичко живо около мен карат немски коли),а нещо с епер...немога да се оправя
                              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Working...
                              X